Vážení zákazníci, momentálně jsme na dovolené. Vaše objednávky budou odeslány 15.7. ❤️

Proč nosit šperky s přírodními minerály?

V tomto článku se dozvíte, jaké benefity mají přírodní minerály pro naše zdraví. Vybrali jsme pro Vás ty nejoblíbenější, které se používají ve šperkařství.

 

Tyrkys

Je oblíbený drahokam, který je znám svou nádhernou modrou až zelenomodrou barvou. Je považován za posvátný, ochranný kámen, který se hojně využívá při meditaci. Chrání svého nositele před negativními energiemi a nebezpečím. Posiluje imunitní systém a je také spojován s léčbou dýchacích cest. Je vhodný k detoxikaci a proti zánětům. Také pomáhá předcházet migrénám. Tyrkys patří k nejstarším drahým kamenům.

 Šperky z tyrkysu

Spinel

Můžeme ho znát také pod názvem korund. Je znám svou širokou škálou barev. Spinel je považován za kámen, který dodává energii a vitalitu. Posiluje sebevědomí a podporuje odvahu. Má dobré regenerační vlastnosti. Pomáhá při zotavování z fyzického i emocionálního vyčerpání.  Také je skvělou podporou při léčbě infekcí a zánětů.

 

Smaragd

Vzácný drahokam známý svou výraznou zelenou barvou, která se pohybuje od světle až po tmavě zelenou s různými odstíny sytosti. Je považován za silný léčivý kámen. Podporuje fyzickou regeneraci, zlepšuje imunitní systém a podporuje zdraví srdce, jater a očí. Je také známý svými detoxikačními účinky. Pomáhá vytvořit ochranný štít kolem svého nositele a posiluje jeho auru. Tento drahokam je často spojován s úspěchem, hojností a prosperitou.

 

Granát

Je to polodrahokam, který může mít různou barvu podle odrůdy. Granát je kámen vitality a odhodlání. Zmírňuje bolesti kloubů a posiluje činnost jater. Pomáhá při detoxikaci těla a podporuje zdraví krve a oběhového systému. Také podporuje vůli a zvyšuje sebevědomí.

 

Amazonit

Minerál zelené barvy. Tento kámen je znám pro své uklidňující účinky. Pomáhá snižovat stres a úzkost. Amazonit je často spojován s podporou komunikace a vyjadřováním se. Může mít pozitivní vliv na podporu zdraví nervového systému a pomoci při problémech s krkem a štítnout žlázou.

Šperky z granátu 

Citrín

Je to drahokam známý svou zářivě žlutou barvou. Citrín je často označován jako kámen hojnosti. Pomáhá přitahovat bohatství, úspěch a prosperitu. Má vliv na vyvážení hormonů a zlepšení metabolismu. Pomáhá při detoxikaci těla a podporuje trávicí systém. Citrín je považován za ochranný kámen, který odhání negativní energii a zajišťuje pozitivní atmosféru v prostoru.

 

Ametyst

Oblíbený drahokam, který je známý svou nádhernou fialovou barvou. Má mnoho pozitivních účinků. Je znám svými uklidňujícími vlastnostmi. Pomáhá snižovat stres a napětí. Je užitečný při léčbě nespavosti a podporuje klidný spánek. Ametyst je považován za ochranný kámen, který odhání negativní energii.

 

Malachit

Krásný zelený drahokam, který je často spojován s mnoha léčivými účinky. Má detoxikační vlastnosti a podporuje regeneraci buněk. Pomáhá při léčbě zánětů, detoxikaci jater a posilování imunitního systému. Tento kámen podporuje emoční léčení a vyrovnává vnitřní klid. Posiluje sebedůvěru a odvahu, což pomáhá při rozhodování a překonávání strachu.